Ahvenen ja kuhan jigaus

Jigaus tapahtuu käyttäen yksihaarakoukkua, joka on varustettu painopäällä. Koukkuun pujotetaan silikoni- tai kumisyötti, joka jäljittelee toukkaa, hyönteistä tai pientä kalaa. Käyttämällä eri painoisia jigipäitä voidaan säädellä kalastussyvyyttä vedensyvyyteen, olosuhteisiin ja vuodenaikaan nähden. Jigaamisessa välineet ovat yksinkertaisia ja kevyitä käyttää ja se sopiikin erittäin hyvin juuri ahvenen ja kuhan kalastukseen.

Kuhan ja ahvenen jigaus alkaa toukokuusta ja jatkuu varsinkin merellä mahtavaan syysesonkiin jolloin ahvenet ja kuhat parveutuvat.

Hyödyntämällä uusinta viisto- ja pystykaikutekniikkaa yhdessä keulamoottorin kanssa, voidaan kuhan ja ahvenen jigausta harjoittaa ns. vertikaalijigaamalla. Tässä jännittävässä kalastusmuodossa viehe lasketaan ensin pohjan tuntumaan, josta sitä nostetaan pienin liikkein venetteä kohti houkuttelemalla kala iskemään vieheeseen samalla, kun seurataan tätä jännitysnäytelmää veneen kaiun ruudusta.

Tuloksellisen jigauksen yhteydessä voimme valita sopivia yksilöitä ruokakaloiksi, jotka pistämme veneen kiertovesisumppuun ja verestämme sekä perkaamme ne tuoreeltaan päivän päätteeksi.